POP-
EN
JAZZ-
SCHOOL
HOUTEN

Drums en percussie

Gisteren een holle boomstam en morgen een heel drumstel. Eerst lekker thuis prutsen, morgen een proefles drummen! Al vanaf het moment dat wij hier op aarde leven is er op vele manieren geëxperimenteerd met klanken. Naast het gebruik van de stem hebben mensen altijd de neiging gehad overal op te tikken. Jij vast zelf ook al wel. Op de tafel, een lege emmer of je moeders pannenset, toch? In de prehistorie moest men waarschijnlijk al over grote afstanden berichten doorgeven. En dat ging met een holle boomstam erg goed als je daar op sloeg. Iets later met een berenvel er overheen gespannen….., en de eerste trommel was geboren. Einde van een klein geschiedenislesje. Want daarvoor ben je niet op deze pagina beland! (hoop ik)

Eigenlijk begint het voor het drumstel dat we nu kennen allemaal rond 1900. Het is simpel gezegd, het bij elkaar zetten van verschillende trommels en bekkens. Als je besluit om bij mij lessen te volgen bij mijn drumschool (onderdeel van HMC), zal ik nog wel het een ander vertellen, als je dat leuk vindt. Maar sinds het internet er is, kunnen we niet meer zonder YouTube dus ga grasduinen! Ik bedoel: ga aan de slag met zoektermen als Vinnie Colaiuta, Steve Gadd, Jeff Porcaro, Drumbassadors, drummer, drummen, drums, slagwerk, je favoriete band/zanger/zangeres in liveconcert etc.

Docent

Aanmelden

Pop- en Jazzschool Houten | bij Theater De Slinger | De Slinger 42 | 3995 DE Houten | info@popschoolhouten.nl | www.popschoolhouten.nl