POP-
EN
JAZZ-
SCHOOL
HOUTEN

Muziektheorie en Solfège

Wil je wat meer weten over het hoe en waarom in de muziek? Over toonsoorten, akkoorden of akkoordprogressies? Over inzicht in stukken of horen/herkennen van bijvoorbeeld akkoorden? Volg dan een cursus of neem wat theorie- of solfègelessen! Het is zo leuk om wat meer te begrijpen van hoe stukken in elkaar steken!
De cursussen zijn zowel geschikt voor jongeren/volwassenen die een instrument bespelen als voor zangers/zangeressen. Door de kleine groepsgrootte (5 á 7 personen) kan er op individuele wensen worden ingesprongen. De beide cursussen gebruiken zowel voorbeelden uit de popmuziek en jazz als uit de klassieke muziek.

Basiscursus

In de Basiscursus Muziektheorie en Solfège leer je de grondslagen van de muziektheorie, toonladders, kwintencirkel, intervallen, akkoorden (ook omkeringen) en transponeren. Ook trainen we ons muzikale gehoor (solfège) met herkennen en noteren van eenvoudige melodieën en tikken van ritmes. Aan de hand van leuke voorbeelden uit de pop, jazz en klassieke muziek wordt de theorie behandeld. Omdat er les wordt gegeven in een kleine groep, kan lesmateriaal worden aangepast aan de wensen van de cursisten. De cursus bestaat uit 8 lessen van 5 kwartier.
Benodigde voorkennis: noten kunnen lezen.

Vervolgcursus

In de vervolgcursus Muziektheorie en Solfège gaan we dieper in op allerlei composities/stukken uit de pop, jazz en klassieke muziek. We kijken ook naar de verschillen en overeenkomsten. De verschillende functies van akkoorden, akkoordprogressies en modulaties worden behandeld. Gericht op inzicht in composities, muzikaal voorstellingsvermogen en gehoortraining. De cursus bestaat uit 8 lessen van 5 kwartier.
Benodigde voorkennis: toonsoorten, intervallen en drieklanken.

Docent

Aanmelden

Pop- en Jazzschool Houten | bij Theater De Slinger | De Slinger 42 | 3995 DE Houten | info@popschoolhouten.nl | www.popschoolhouten.nl