POP-
EN
JAZZ-
SCHOOL
HOUTEN

Pia Oberneuwirther: docent saxofoon en bandcoach

piaoberneuwirtherMijn naam is Pia Oberneuwirther, ik ben sinds 2000 saxofoondocente bij het HMC.
Samen muziek maken is het mooiste wat je kunt doen! Ik begon zelf als 9-jarige op de piccolofluit en later op de dwarsfluit in een fanfare en op mijn 14de speelde ik voor het eerst in een Big Band op de saxofoon, helemaal te gek!

In 1997 studeerde ik af op het conservatorium van Amsterdam afdeling lichte muziek, d.w.z. blues, soul, funk, jazz. Ik speelde veel jaren in de Amstel Big Band, in verschillende jazzformaties en ben tevens oprichtster van het jazzkwartet PREZZ4 met o.a. een aantal optredens op de cultuurnacht in Houten. Tegenwoordig treed ik op als freelance saxofoniste in o.a. salsabands, coverbands en met DJ's.

De saxofoon is een fantastisch instrument, een soort 2de stem. Zwoel, stoer, bluesie, funky en zelfs klassiek het kan allemaal op de sax! Ik ben gek op bands met veel blazers zoals bij James Brown en The Blues Brothers en mijn grote helden zijn o.a. Michael Brecker, Stan Getz, Joshua Redman, Cannonball Adderley en Benjamin Herman.

In de les besteed ik veel aandacht aan basiskennis en saxofoon technieken. Het produceren van een mooi geluid staat voorop, ik werk hieraan door veel op het gehoor te spelen. Voor- en naspelen, lange noten blazen, zacht en hard blazen zijn allemaal oefeningen waardoor je geluid steeds mooier wordt.
Ik maak gebruik van veel verschillende lesmaterialen en stijlen zoals jazz,blues,funk, bossa en pop komen aan bod. Er is natuurlijk ook veel ruimte voor het leren van door jou gekozen liedjes want jouw persoonlijke smaak en wensen staan centraal.

Improviseren vind ik een belangrijk onderdeel in mijn lesprogramma, als beginnende saxofonist kun je met een paar noten al een eenvoudige solo spelen– heerlijk toch!
Ik zorg natuurlijk dat je eerst de basis leert en vandaar uit gaan we steeds een stapje verder.

Samenspelen staat voorop als muzikant en daarom vindt ik het ontzettend leuk om nu bandcoach te zijn voor de beginnende bandjes bij het HMC. In vier weken tijd zie ik leerlingen muzikaal enorm groeien – fantastisch!

Kom maar langs voor een proef/kijkles!

Lees verder

Pop- en Jazzschool Houten | bij Theater De Slinger | De Slinger 42 | 3995 DE Houten | info@popschoolhouten.nl | www.popschoolhouten.nl