POP-
EN
JAZZ-
SCHOOL
HOUTEN

Ri-Jean Mertens: zangdocent

Ri-Jean Mertens

Zangles

De stem is het meest persoonlijke instrument dat er is. Je kunt er heel veel in uitdrukken. En iedere stem is uniek! Dit vormt het uitgangspunt van deze zanglessen. Hoe leer je mooi, goed, zuiver, overtuigend zingen? Hoe kun je jouw lied zingen zonder je stem te beschadigen? Hoe kun je meer zeggingskracht krijgen in een lied? In de zangles leer je de technieken hiervoor. Je kunt zelf je favoriete nummers meenemen of we gaan samen op zoek naar nummers die bij jou passen. En als je al veel in huis hebt qua techniek is er steeds meer aandacht voor o.a. interpretatie, timing en improvisatie en verder voor presentatie en microfoontechniek.
Bij iedereen eruit halen wat erin zit, dat is mijn passie, dat is waar ik voor ga! Ik ben een ervaren rot, gedegen, toegewijd en zeer veelzijdig. Ik kijk wat elke leerling nodig heeft en zo krijg je precies op jou toegesneden aanwijzingen en tips. Behalve dat je een hoop leert, zijn de lessen altijd leuk en in een ontspannen sfeer. Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak. Ik geef les aan zowel beginners als aan gevorderden. Wil je weten of zangles iets voor jou is? Neem gewoon een proefles!

Biografie

Ik ben in 1998 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (zang, afdeling Wereldmuziek). Ik heb verschillende muziekstijlen gestudeerd o.a. pop en jazz bij Denise Jannah, Braziliaanse zang bij Josee Koning, Caribische zang bij Miguel Montenegro en zangtechniek bij Connie de Jongh. Met verschillende bands en ensembles heb ik 15 jaar opgetreden met o.a. Braziliaanse muziek, pop, (Latin)Jazz en Ierse muziek (zang en klein-percussie). Tegenwoordig treed ik regelmatig op als zangeres, vaak met piano of gitaar en klein-percussie.
Ik heb zanglessen gegeven in Huizen en Utrecht en sinds 2000 geef ik met veel plezier les in Houten (Zang Lichte Muziek, Muziektheorie en Solfège).
Ik heb de twee koren Cuidado en Zumba opgericht en heb daar vele arrangementen voor geschreven. Verder geef ik zangworkshops, schrijf koorarrangementen en geef cursussen (braziliaanse) zang. Regelmatig ben ik gastdocent bij diverse koren. (Voor het gebruik van koorarrangementen kun je contact met me opnemen.)

Muziektheorie en Solfège

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het hoe en waarom van muziek en hoe composities en harmonieën in elkaar zitten. Ik heb daarom ook de muziektheorie van de klassieke muziek bestudeerd en het diploma behaald voor klassieke muziektheorie en voor solfège (piano) via het staatsexamen. Op het conservatorium heb ik uiteraard alle kennis opgedaan over de muziektheorie van de Lichte Muziek. Ik ben enorm enthousiast om al die kennis over te dragen in muziektheorielessen voor zowel Lichte Muziek als Klassieke Muziek. De theorie- en solfègelessen zijn voor iedereen die een instrument bespeelt of zingt.

Lees verder

Pop- en Jazzschool Houten | bij Theater De Slinger | De Slinger 42 | 3995 DE Houten | info@popschoolhouten.nl | www.popschoolhouten.nl