POP-
EN
JAZZ-
SCHOOL
HOUTEN

Voorbereiding Conservatorium of Popacademie

Ben je een muzikaal talent en wil je naar een popacademie of conservatorium? Dan moet je een toelatingsexamen doen voor muziektheorie en solfège. Geen paniek! Deze cursus bereidt je helemaal voor op het toelatingsexamen (muziektheorie en solfège) voor Pop en Jazz, voor Docent Muziek en voor Klassieke Muziek. De cursus bestaat uit 8 lessen en start in januari. Wil je liever privélessen, dat kan ook.

Aan bod komen de grondslagen van de muziektheorie, toonladders, intervallen en akkoordenleer, waaronder omkeringen en akkoordsymbolen. Verder het noteren en herkennen van toonladders, intervallen en akkoorden (zowel drie- als vierklanken) in verschillende liggingen en ook transponeren. Wat betreft solfège wordt aandacht besteed aan het zingen en noteren van eenvoudige melodieën en het tikken van ritmes. Door de kleine groepsgrootte (5 á 7 personen) is er persoonlijke aandacht mogelijk. Afhankelijk van de voorkennis zal de cursist huiswerk meekrijgen in de vorm van oefeningen of praktische opdrachten. In de laatste les maken we een proefexamen. De enthousiaste docent neemt je helemaal mee in de voorbereiding en geeft je alle tips en tricks die nodig zijn om te slagen voor het toelatingsexamen.

Benodigde voorkennis: noten kunnen lezen en enige kennis van de akkoordenleer en toonsoorten. Bij twijfel: neem contact op met de docent. (Ook andere belangstellenden met voldoende voorkennis kunnen zich aanmelden!)

Docent

Aanmelden

Pop- en Jazzschool Houten | bij Theater De Slinger | De Slinger 42 | 3995 DE Houten | info@popschoolhouten.nl | www.popschoolhouten.nl